Skip links

آیا آب کرفس به همان اندازه که فکر می کنیم سالم است؟

ما نظر کارشناسان تغذیه را در این مورد پرسیده ایم.

احساس می کنم همین دیروز بود که آب کرفس سرازیر شد به فیدهای اینستاگرام ، اما این ترند بیش از سه سال است که به روبه محبوبیت بیشتر دارد و سرعت رشد آن نیز ظاهراً اصلا کند نشده است.

همه، از سلبریتی ها بگیر تا متخصصین غذایی و اینفلوئنسرها علاقه ی شدید خود را به آب کرفس تازه ابراز کرده اند، تا جایی که در ابتدای شروع این ترند، خیلی از مغازه ها، سبزیجات خود را تمام میکردند. طرفداران آب کرفس ادعا می کنند نوشیدن آن صبح قبل از صبحانه ، به آنها پوست درخشان ، افزایش انرژی و هضم بهتر غذا را هدیه داده است.

پس آب کرفس چی داره؟ آیا یک نوشیدنی سالم است؟

فواید آب کرفس

اگر تا به حال آب کرفس را امتحان کرده باشید ، می دانید که اکثر مردم احتمالاً برای طعم آن نیست که آن را مصرف میکنند. وسواس مصرف این محصول بخاطر فواید سلامتی آن میباشد. در ادامه از زبان یک متخصص تغذیه و پزشکی فواید این گیاه پر خاصیت را خواهیم دید.

  1. سرشار از آنتی اکسیدان است

به گفته مولی آلیمن ، مربی سلامت ، مطالعات نشان داده است که برخی از مزایای کرفس ناشی از خوردن این سبزیجات به صورت کامل میباشد. او می افزاید: “کرفس گیاهی فوق العاده همراه با آنتی اکسیدان ها ، آنزیم ها و مواد مغذی میباشد.”

  1. به دفع سموم کمک می کند

علاوه بر این ، آلیمان اضافه میکند: “(ریشه) کرفس یک ادرارآور طبیعی میباشد و علاوه بر توانایی آن در دفع سموم از کبد ، می تواند نفخ را نیز کاهش دهد.”

  1. خواص ضد التهابی

تحقیقات همچنین نشان می دهد عصاره کرفس ممکن است دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی ، به علاوه توانایی در ایجاد تعادل قند خون باشد.

  1. آبرسان طبیعی

نوشیدن آب کرفس نیز می تواند به هیدراته ماندن بدن (آبرسانی به بدن) کمک بزرگی کند. دکتر امی لی ، پزشک و متخصص تغذیه، رئیس بخش تغذیه موسسه Nucific می گوید: “کرفس بیشتر از آب تشکیل شده است ، به این معنی که نوشیدن آب کرفس می تواند به شما در رساندن آب کافی روزانه به بدنتان و جلوگیری از کم آبی بدن کمک کند.” “این نوشیدنی در یک روز گرم تابستان و برای کسانی که معمولا آب کافی نمی نوشند، بسیار مناسب است.”

  1. ممکن است به بیماری های پوستی کمک کند

اگرچه آب کرفس درمان هیچ بیماری مزمنی نیست ، اما دکتر لی می گوید که به دلیل مزایای ضد التهابی آن ، نوشیدن آب کرفس میتواند است به کاهش شدت بیماری های مزمن پوستی مانند پسوریازیس کمک کند.

مواد مغذی آب کرفس

دکتر لی خاطرنشان می کند که کرفس حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی و مواد معدنی حیاتی میباشد که بدن ما به آن احتیاج دارد ، و نوشیدن منظم آب کرفس می تواند به کسانی که این مواد مغذی را از طریق رژیم غذایی خودشان دریافت نمیکند، کمک کند. در ادامه برخی از مواد مغذی اصلی موجود در کرفس را بررسی میکنیم.

آپیگینین

دکتر لی می گوید: “این ترکیب گیاهی موجود در میوه ها و سبزیجات مختلف ، از جمله کرفس ، یک آنتی اکسیدان فوق العاده و ضد التهاب میباشد و همچنین در تقویت ایمنی بدن  نقش دارد.”

لوتئولین

لوتئولین یک فلاونوئید گیاهی است که دارای خواص ضد التهابی نیز می باشد. علاوه بر این ، دکتر لی معتقد است ، میتواند اثرات ضد سرطانی نیز داشته باشد با توجه به توانایی آن در القاء مرگ سلولی ، جلوگیری از آسیب به DNA و نقش آن در مهار تکثیر سلولی داشته باشد.

اسید فرولیک

فرولیک اسید شکل دیگری از آنتی اکسیدان است که استرس اکسیداتیو(oxidative stress) را در بدن کاهش می دهد. دکتر لی می گوید: “این اسید می تواند از سلول و همچنین رگ های خونی محافظت کند.”

ویتامین K

کرفس همچنین دارای مقادیر زیادی ویتامین K است که به گفته دکتر لی ، یک ویتامین محلول در چربی که سلامت استخوان ها را تقویت کرده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. او می افزاید که یک وعده کرفس در روز می تواند 33 درصد از ویتامین K بدن را تأمین کند.

 

بنابراین ، آیا واقعاً آب کرفس برای شما مفید است؟

پاسخِ کوتاه بله میباشد. به گفته دکتر لی ، نوشیدن آب کرفس در رژیم غذایی مزایای سلامتی خود را دارد و قطعا ضرری ندارد. البته اینجا فرض بر این است که طعم تلخ و گس کرفس برای شما مهم نیست. اما ، آیا آب کرفس یک درمان جادویی میباشد؟ دکتر لی میگوید “البته که نه”.

با این حال ، اگر شما عاشق آب میوه های سبز هستید ، پیشنهاد میشود حتما ان را بنوشید. دکتر لی توصیه می کند روزانه تا 400 سی سی آب کرفس بنوشید. و اینکه آن را به عنوان اولین نوشیدن در صبح مصرف میکنید، مهم نیست و اختیاری میباشد. دکتر لی می گوید: “زمان ایده آلی برای نوشیدن آب کرفس وجود ندارد ، اما من احساس می کنم که ثابت قدم بودن و استمرار در مصرف آن بسیار مهم است.” علاوه بر این ، او می افزاید که تمرکز بر یک شیوه ی عمومی زندگی سالم ، مفیدترین چیز میباشد.

با این وجود ، کارشناسان همچنین اشاره می کنند که با نوشیدن آبِ کرفس ، مزایای زیادی از کرفس را به عنوان یک گیاه کامل از دست می دهید. مکل کواینگا، متخصص رسمی تغیه ، عضو کنسول Well+Good  و بنیانگذار Nutrition Stripped می گوید: “من استفاده از آب کرفس یا هر گونه آب گیاهان سبز را به عنوان راهکاری برای جایگزینی مصرف کامل سبزیجات توصیه نمی کنم. خوردن سبزیجات به صورت کامل، به سلامت روده ، گوارش و تعادل قند خون بسیار کمک میکند. اما نوشیدن آب کرفس یک روش فوق العاده برای وارد کردن مواد مغذی بیشتر به رژیم غذایی شما میباشد ، به شرطی که غذاهای کامل نیز بخورید. ” او معتقد است که وقتی افراد شروع به مشاهده مزایای آب کرفس در سلامتی بدنشان می کنند، این تاثیرات می تواند برآیند تجمعی مزیت های سایر انتخاب های شیوه زندگی سالم باشد، که آنها به طور همزمان انجام می دهند-به عنوان مثال ، خوردن گیاهان بیشتر یا توجه بیشتر به مراقبت از خود.

عوارض جانبی احتمالی نوشیدن آب کرفس

اگر شما نیز طرفدار دو آتشه ی این محصول هستید، به چند نکته مهم توجه کنید. به عنوان مثال ، افرادی که رژیم غذایی کم سدیم دارند بهتر است نوشیدن آب کرفس را کنار بگذارند ، زیرا دکتر لی خاطرنشان می کند که آب کرفس در مقایسه با سایر آب میوه ها دارای میزان بیشتری سدیم میباشد. به افرادی که از داروهای رقیق کننده خون برای بیماریهای قلبی و عروقی استفاده می کنند نیز توصیه می شود که از مصرف این آب سبز محبوب خودداری کنند. دکتر لی می گوید: “کرفس همچنین دارای سطح بالایی از ویتامین K است که مشخص شده است دارای اثر رقیق کنندگی خون میباشد.”

 

طرز تهیه آب کرفس در خانه

از آنجا که تنها یک ماده اولیه نیاز است ، تهیه آن آسان تر و مقرون به صرفه تر از سایر مخلوط های آب میوه های سبز میباشد. به سادگی یک دسته کرفس ، شامل ساقه های کرفس ، را در آب میوه گیری یا مخلوط کن با سرعت بالا بریزید و نوش جان کنید..

در حالت ایده آل ، بهتر است آب کرفس خود را تازه بنوشید. دکتر لی می گوید: “آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و فرولیک اسید هنگامی که در معرض نور قرار می گیرند می توانند تجزیه شوند ، بنابراین مهم است که آب کرفس را تاره و در اسرع وقت مصرف کنیم.”

اگر از این که روز خود را با شکم خالی و تنها با آب کرفس شروع کنید ، حالتان بد میشود شما تنها نیستید-اما می توانید کاری کنید که کمی راحت تر به این عادت ادامه بدهید. اگر دوست دارید که آب کرفس را در خانه تان تهیه کنید، آلیمان می گوید: “توصیه می کنم برای کمک به کاهش طعم تلخ کرفس ، مرکبات به آن اضافه کنید.” همچنین بهتر است از محصولات ارگانیک استفاده کنید چون کرفس در بالای لیست مصرف بیشترین میزان از آفت کش در محصولات کشاورزی قرار دارد.

اگر زمان کافی ندارید ، می توانید آب کرفس را زودتر آماده کرده و در یخچال بگذارید ، اگرچه ممکن است برخی از مواد مغذی خود را از دست بدهد. گزینه آسان دیگر؟ شما همیشه می توانید آن را خریداری کنید- ترکیب کرفس و لیمو عالی میشود.

 

به بحث بپیوندید

Return to top of page