Skip links

راز طول عمر با این پنج گیاه خوراکی

ثابت شده است که گیاهان با مصرف دارویی و خوراکی، دارای مزایای بی پایانی برای بهبود “سلامتی” هستند-از جمله تقویت سیستم ایمنی ، مبارزه با رادیکال های آزاد و التهاب در بدن و حتی جلوگیری از بروز بیماری های مزمن مانند سرطان-که به صورت طبیعی با افزایش سن مرتبط میباشد. وقتی نگاهی به مناطقی که در کنار دریا یا اقیانوس ها هستند می اندازید (یا همان  Blue Zones “مناطق آبی” )، این منطقی به نظر می رسد ،  چون مصرف سبزیجات و ادویه در وعده های غذایی و نوشیدنی های مصرفی این مناطق بسیار رایج میباشد.

مشخص شده است که افرادی که در پنج منطقه ی آبی زندگی می کنند از طولانی ترین عمر بین افراد روی کره زمین برخوردارند. در این مناطق ، مردم نه تنها به سنین سه رقمی هم میرسند ، بلکه ذهن و بدن آنها هنوز هم به خوبی کار می کند. اکیناوا(ژاپن)، ساردینیا (ایتالیا)، نیکویا (کاستاریکا)، ایکاریا (یونان)، لومالیندا (کالیفرنیا) پنج منطقه آبی هستند که توسط آقای “دن بیوتنر” و همکارانش معرفی شده است. فاکتور های بسیاری از سبک زندگی وجود دارد که توسط بنیانگذار مناطق آبی “دن بیوتنر”  کشف شده است، که در بین مردم این مناطق مشترک میباشد – از جمله سطح پایین استرس ، فعالیت در طول روز و داشتن هدف. با این حال حجم قابل توجهی از تحقیقات در مورد طول عمر آنها به داشتن عادات غذایی سالمشان برمی گردد. بیشتر وعده های غذایی که در این مناطق مصرف می شوند حاوی مواد فرآوری شده یا شکر افزوده نیستند. بلکه مشتمل بر غذاهای کامل ، به ویژه گیاهان میباشند. مجموعه ای از دمنوش ها، ادویه جات و آلیوم های سالم (آلیوم ها مانند: پیاز ، سیر ، پیازچه ، موسیر ، تره فرنگی و پیازچه) که خطر بروز بیماری را کاهش داده و طول عمر را افزایش می دهد.

گیاهان دارویی و خوراکی به طور خاص دو مزیت خوب را ارائه میکنند. آنها دارای خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی هستند که سلامت قلب ، ایمنی و بهبودی را تقویت می کنند ، همچنین به غذا عطر و طعم میدهند بدون اینکه هیچ گونه مشکل تغذیه ای ایجاد کنند. به بیانی دیگر، استفاده از گیاهان دارویی به عنوان طعم دهنده وسوسه شما را برای مصرف بیشتر نمک یا شکر کاهش می دهد.

در اینجا پنج گیاه خوراکی که در رژیم های غذایی این مناطق آبی رایج میباشد آورده شده است. استفاده از این گیاهان شفابخش در رژیم غذایی باعث افزایش سلامت قلب و مصرف مقادیر زیاد از آنتی اکسیدان می گردد که با افزایش طول عمر مرتبط میباشد. و در کوتاه مدت ، تضمین می کنند که هر چیزی که می خورید نیز طعم بهتری داشته باشد.

 

  • رازیانه

رازیانه را می توان به سه روش مختلف مورد استفاده قرار داد: از پیازِ آن به عنوان سبزیجات، از برگهایش به عنوان دمنوش و طعم دهنده ی گیاهی و از دانه هایش نیز به عنوان ادویه استفاده می شود.خانم لورن هریسپینکاس ، پژوهشگر تغذیه و نویسنده ی کتاب ” باشگاه صبحانه های پر پروتئین ” می گوید: “رازیانه سرشار از ویتامین A ، B و C میباشد ، حاوی مقدار زیادی فیبر است ، علاوه بر این می تواند مانند یک ادرار آور عمل کند و به کنترل فشار خون نیز کمک می کند.” پیاز و دانه های گیاه رازیانه حاوی منگنز هستند که برای فعال شدن آنزیم ها ، محافظت سلولی ، رشد استخوان ها ، تنظیم قند خون و ترمیم زخم ها مفید میباشد. رازیانه همچنین مواد معدنی دیگری را که برای سلامت استخوان مهم هستند (مانند پتاسیم ، منیزیم و کلسیم) فراهم میکند و دارای ده ها ترکیب گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان و عامل ضد التهابی قوی عمل می کنند.

وقتی صحبت از آشپزی می شود ، رازیانه بسیار سازگار میباشد – سه حالت مختلف مصرف رازیانه را که در بالا ذکر کردیم به خاطر دارید؟می توانید رازیانه را به صورت سبزیجات کبابی شده کنار غذا نیز سرو کنید ، آن را برش دهید به صورت خام در سالاد بریزید، یا برگ ها یا دانه هایش را برشته کنید و آنها را به شکل پودر در آورید. همچنین در سوپ و پاستا نیز طعم خوشمزه ای ایجاد میکند – درست مانند روشی که در ساردینیا انجام میشود. خانم هریس پینکوس اضافه میکند: “از رازیانه در تهیه یک سوپ غلیظ در ساردینیا استفاده می شود که غذای اصلی برای وعده نهار میباشد. این سوپ از سبزیجات فصلی ، گیاهان دارویی و لوبیا تهیه می شود. ” که به شما دوز مناسبی از فیبر و پروتئین را ارائه می دهد ، علاوه بر آن که به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند.

  • پونه کوهی

هریس پینکوس می گوید: “پونه کوهی سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیباتی است که به مبارزه با باکتری ها کمک می کند.” آنتی اکسیدان ها می توانند با خنثی سازی رادیکال های آزادِ ایجاد کننده بیماری در بدن و کاهش التهاب از آسیب سلولی جلوگیری کنند. و از منظر ضد باکتریایی نیز طی یک مطالعه مشخص شد که پونه کوهی در برابر 23 گونه باکتری موثر میباشد.

پونه کوهی علاوه بر مزایای سلامتی ، طعم سایر مواد مغذی را نیز افزایش می دهد و غذاهای گیاهی مانند سبزیجات و لوبیا را جذاب تر می کند. “این گیاه طعم هر غذایی که پایه اش گوجه فرنگی ، فلفل قرمز، ماهی یا لوبیا باشد را افزایش می دهد.” طعم قویِ پونه کوهی به خوبی با غذاهای دریایی ، سالاد یونانی یا سوپ ، موساکا یا پاستا با غلات کامل، ترکیب می شود.

گیاه مریم گلی گزینه دیگری میباشد که از نظر خواص مشابه با پونه کوهی است. هریس پینکوس می گوید: “خواصی در مریم گلی وجود دارد که ممکن است استخوان ها را تقویت کرده و در کاهش میزان آلزایمر و زوال عقل نقش داشته باشد.” برای افزایش طعم ، مریم گلی را با بوقلمون ، مرغ یا قارچ بو داده امتحان کنید. هریس-پینکوس می افزاید: “مریم گلی یک افزودنی فوق العاده همراه با گوشت پرندگان ، یا استفاده در چاشنی و سس و حتی چای میباشد.” چای گیاهی آن نیز در منطقه آبی ایکاریا – یونان فوق العاده محبوب میباشد ، جایی که مردم محلی روزانه آن را می نوشند.

  • رزماری

رزماری نه تنها طعم خوشمزه ای به طیف گسترده ای از غذاها میدهد ، بلکه منبعی عالی از آهن ، کلسیم و ویتامین B6 میباشد. همچنین ثابت شده است که این گیاه باعث بالا بردن سلامت شناختی ، بهبود حافظه و کمک به عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود. رزماری حاوی ماده ای به نام کارنوسیک اسید است که می تواند با صدمات رادیکال های آزاد در مغز مقابله کند ، ضمنا به دلیل رایحه خاص (و قوی) آن نیز مورد توجه میباشد. طبق تحقیقی از ژورنال  TAP ، رایحه رزماری می تواند تمرکز ، عملکرد ، سرعت و دقت شما را افزایش دهد و تا حدی نیز روحیه شما را بهبود بخشد.

خانم ایلیسه شاپیرو متخصص تغذیه می گوید: “رزماری منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها میباشد که می تواند به مبارزه با پیری و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک کند.” خانم شاپیرو پیشنهاد میکند: “سعی کنید چای رزماری بنوشید یا رزماری را روی سبزیجات کبابی بپاشید.” همچنین می توانید از رزماری در پخت مرغ ، بره و ماهی قزل آلا همراه با آب مرکبات تازه استفاده کنید.

 

  • گشنیز

گشنیز یک گیاه پر طرفداراست که معمولاً در شبه جزیره نیکویا در کاستاریکا ، یکی از پنج منطقه آبی استفاده می شود. مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد و ثابت شده است که با التهاب مبارزه می کند و خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن ، به ویژه بیماری های قلبی را کاهش می دهد. یک مطالعه روی موش ها نیز نشان داد که برگ گیاه گشنیز حافظه را بهبود می بخشد و نشان می دهد که این گیاه ممکن است برای بهبود بیماری آلزایمر کاربرد داشته باشد ، اما تحقیقات بیشتری در این مورد نیاز میباشد.

هریس پینکوس می گوید: “علاوه بر این ، گشنیز می تواند به هضم غذا کمک کند ، سطح قند خون را کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را نیز کاهش دهد.” علاوه بر این در سس سالسا ، سالاد لوبیا و حتی به جای ریحان در سس پستو شگفت انگیز میشود. “همچنین طعم خوشمزه ای روی تاکو ، سالاد ، آنچیلادا ، و تخم مرغ و موارد دیگر دارد.

 

  • سیر

قرن هاست که سیر به داشتن خواص دارویی شناخته شده است و ماده اصلی غذایی در تمام مناطق آبی ، به ویژه اوکیناوا ، ژاپن است و از آن به عنوان یک طعم دهنده ی سالم در آشپزی استفاده می شود. بارها و بارها نشان داده شده است که سیر به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با سرماخوردگی کمک می کند. شاپیرو می گوید : “سیر همچنین می تواند به کاهش فشار خون و سطح کلسترول LDL کمک کند.” در یک مطالعه ، 600 تا 1500 میلی گرم عصاره سیر خشک  به اندازه داروی آتنولول در کاهش فشار خون در یک دوره شش ماهه موثر بوده است.

بدیهی است که مصرف این ماده با افزایش طول عمر مرتبط میباشد. میتوانید سیر را به اسفناج سرخ شده و برنج قهوه ای اضافه کنید. میتوانید آن را در روغن زیتون و سس های مختلف اضافه کنید یا از آن در دستور پخت و پزهای stir-fry استفاده کنید (وقتی که سبزیجات یا گوشت را خیلی سریع روی حرارت بسیار داغ سرخ میکنند)، یا به عنوان چاشنی با نان های طعم دار یا ماهی بو داده مصرف میشود.

به بحث بپیوندید

Return to top of page