همه ما آن را می شناسیم و دوستش داریم: بافت خامه ای و گاهی تردش آن را تبدیل به محبوبتربن کره از خانواده مغزهای مختلف کرده است. کره بادام زمینی ، ترکیبی مناسب با شکلات ، ژله ، موز ، سیب، میان وعده ها و دسرها میباشد. این ماده غذایی غنی از مواد مغذی است و می تواند به عنوان منبعی جدی از پروتئین و چربی عمل کند . اما دقیقاً در این خوراکی خوشمزه چه چیزی وجود دارد و چه فایده ای برای بدن شما دارد؟ در اینجا آنچه شما باید در مورد کره بادام زمینی و میزان سلامت آن بدانید آورده شده است.
کره بادام زمینی چیست؟
کری گانز ، متخصص تغذیه رژیم درمانی در شهر نیویورک طی مصاحبه ای با مجله سلامتی Healthمی گوید: “تمام آنچه شما برای تهیه کره بادام زمینی نیاز دارید، بادام زمینی است.” این بدان دلیل است که کره بادام زمینی در ساده ترین شکلش از بادام زمینی های آسیاب شده حاصل می شود. گانز اضافه میکند، “استفاده از نمک اختیاری است” و “برخی مارک ها شکر ، ملاس ، روغن های گیاهی و حتی شربت ذرت را اضافه می کنند [که] اساساً ارزش سلامتی کره بادام زمینی را به حداقل می رسانند.” با این حال ، اگر تنها از بادام زمینی استفاده کنید، می توانید تمام مواد مغذی بادام زمینی را بدون مواد افزودنی غیر ضروری دریافت کنید.
طبق مطالعات وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) ، 28 گرم بادام زمینی – حاوی موارد زیر است:
کالری: 160
پروتئین: 7 گرم
فیبر: 1.99 گرم
شکر: 1 گرم
چربی: 14 گرم
کربوهیدرات: 5 گرم
فواید کره بادام زمینی برای سلامتی
لورا آیو، متخصص تغذیه مستقر در شهر نیویورک به مجله سلامتی Healthمی گوید: “بادام زمینی منبع خوبی از پروتئین ، چربی ، نیاسین ، منیزیم ، ویتامین E ، بیوتین و مس است.” کره بادام زمینی به عنوان یک منبع غنی از ویتامین ها و مواد مغذی ، به دلایل مختلف ، یک افزودنی عالی در رژیم غذایی شما است.
کره بادام زمینی باعث کاهش وزن میشود
لورا آیو، اضافه میکند: “بعضی اوقات کره بادام زمینی به دلیل چربی که دارد از شهرت بدی برخوردار می شود ، اما چربی به خودی خود، ماده ای اساسی برای سلامت شما میباشد. “این بدان معناست که خوردن چوب شور یا میوه همراه با کره بادام زمینی می تواند به شما کمک کند تا مدت بیشتری احساس سیری کنید نسبت به این که بخواهید فقط چوب شور یا میوه را خالی بخورید.” اگر هدف کاهش وزن دارید ، این اثر اشباع باعث می شود کره بادام زمینی یک گزینه عالی غذایی باشد.
کمک به ترمیم عضلات
گانز می گوید: “پروتئین موجود در بادام زمینی ، حدود 8 گرم در هر وعده ، می تواند به ساخت و ترمیم عضلات كمك كند.” سالها تحقیقات نشان داده است که افزایش میزان پروتئین به قدرت عضلات کمک می کند و باعث حفظ توده عضلانی در طول زندگی میشود.
مجله علوم غذایی و تغذیه ای اشاره میکند: کره بادام زمینی همچنین دارای منیزیم و پتاسیم و مواد معدنی ضروری برای عملکرد و رشد عضلات است. فسفر به سنتز پروتئین برای رشد ، نگهداری و ترمیم سلول ها و بافت ها کمک می کند. بادام زمینی حدود 50٪ از مقدار فسفر مورد نیاز روزانه شما را تأمین می کند.
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت
گانز می اشاره میکند: “بادام زمینی مملو از چربی های اشباع نشده است” ، كه [اغلب] با كاهش كلسترول و بیماری های قلبی در ارتباط است. دلیل این امر این است که وقتی این چربی های سالم جایگزین اسیدهای چرب اشباع شده در رژیم شما می شوند ، میزان LDL یا کلسترول بد بدن کاهش می یابد ، اما سطح HDL یا کلسترول خوب را دست نخورده باقی میگذارد( طبق مطالعات کتابخانه ملی پزشکی) علاوه بر این ، از نظر انجمن دیابت آمریکا ،خوردن چربی های سالم ، مانند چربی های موجود در کره بادام زمینی ، می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
بهبود سلامت روده
گانس می گوید: “[بادام زمینی] حاوی حدود 2 گرم فیبر در هر وعده است كه برای سلامتی روده مفید است.” دلیل آن این است که فیبرهای غذایی، میزان میکروبیوم (همه باکتری هایی که در روده شما زندگی می کنند) بدن شما را تقویت می کنند ، گوارش را تنظیم می کند ، ایمنی بدن را افزایش می دهد و التهاب را کاهش می دهد (بر اساس مقاله ای در مجله Cell Host & Microbe)
علاوه بر این ، با توجه به مطالعلات دانشگاه هاروارد-دانشکده عمومی علوم سلامت – داشتن میکروبیوم به بدن کمک میکند تا در برابر موجودات زنده بیماری زا که ممکن است از طریق مصرف آب یا مواد غذایی آلوده وارد بدن گردد، محافظت شود.
خاصیت ضد سرطانی
لورا آیو می گوید: “[کره بادام زمینی] حاوی ترکیبات فعال زیستی مانند رسوراترول ، فیتواستروئید و پی کوماریک اسید است که می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند.” یکی دیگر از مواد مغذی آنتی اکسیدانی موجود در بادام زمینی و کره بادام زمینی ، ویتامین E است که طبق گفته انستیتوملی بهداشت NIH، سلول ها را در برابر آسیب رادیکال های آزاد ، که اغلب در زمان گسترش سرطان در بدن رخ میدهد، محافظت می کند.
آیا مصرف کره بادام زمینی خطری دارد؟
شایع ترین و جدی ترین خطر حساسیت یا آلرژی به بادام زمینی است. طبق گفته کلینیک مایو ، اگر به بادام زمینی آلرژی دارید، این یعنی سیستم ایمنی بدن شما پروتئین های بادام زمینی را به عنوان مهاجمان آسیب زا اشتباه می گیرد. بدن شما برای حمله به این “مهاجمان” مواد شیمیایی خاصی را در جریان خون شما آزاد می کند که می تواند علائمی مانند واکنش های پوستی (کهیر ، قرمزی یا تورم) ، خارش ، انقباض گلو ، تنگی نفس ، مشکلات گوارشی (گرفتگی ، اسهال یا استفراغ) ایجاد کند. و مهمتر از همه ، آنافیلاکسی -یک واکنش تهدید کننده زندگی در بدن میباشد که نیاز به تزریق فوری اپی نفرین (آدرنالین) دارد- و احتمالاً منجر به رفتن به اتاق اورژانس می شود.
اگر آلرژی را کنار بگذاریم ، لورا آیو در مورد برندهای فروشگاهی ارزان قیمت که به عنوان کره بادام زمینی “هم زده نشده” تبلیغ می شوند ، هشدار می دهد ، زیرا آنها اغلب از روغن پالم به عنوان یک ماده مشترک برای جلوگیری از جدا شدن روغن استفاده میکنند.
متخصصان تغذیه کدام یک از انواع کره بادام زمینی را توصیه می کنند؟
سالم ترین نوع کره بادام زمینی غالباً با عنوان “طبیعی” معرفی می شوند که حاوی انواع بادام زمینی ، شاید کمی نمک و هیچ چیز دیگری میباشد. گانز می گوید: “من به مشتریان خود پیشنهاد می كنم كه به دنبال ماركی باشند كه چیزی بیش از بادام زمینی و نمك ، نداشته باشند.” گذشته از این ، احتمالاً سلیقه چشایی شما عامل تعیین کننده ای خواهد بود.
لورا آیو می گوید: اگر میخواهید کمی جسارت و خلاقیت داشته باشید، حتی گزینه مقرون به صرفه تر و سالمی نیز وجود دارد: خودتان آن را درست کنید. تنها چیزی که به آن نیاز دارید مخلوط کن یا غذاساز ، بادام زمینی و کمی نمک است. “فقط صبر کنید تا یکدست شود .