آووکادو یکی از غنی ترین ، خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای کره زمین میباشد. و البته به نظر متخصصان تغذیه ، منبعی غنی از مواد فوق العاده مغذی نیز میباشد. این جواهر خوشمزه ، حاوی چربی خوب و سرشار از آنتی اکسیدان های ضد پیری و بیماری و تقریباً 20 نوع ویتامین و مواد معدنی مختلف نیز هست.
یک مطالعه در سال جاری نشان داد که افرادی که روزانه آووکادو مصرف میکنند مقادیر بیشتری فیبر ، ویتامین E و K ، منیزیم و پتاسیم دریافت می کنند که بسیار خوشایند است. در ادامه پنج مزیت فوق العاده آووکادو را میبینیم:
- باعث سیری میشود
خوردن چربی های خوب به کند شدن تخلیه معده کمک کرده و در نتیجه شما را زمان بیشتری سیر نگه می دارد و در نهایت بازگشت گرسنگی را به تعویق می اندازد. آووکادو که هر عدد از آن حاوی حدود 22 گرم چربی خوب میباشد (که بیشتر به عنوان اسیدهای چرب اشباع نشده و سالم برای قلب شناخته میشوند یا به صورت مخفف MUFA) ، مطمئناً برای سیر ماندن بیشتر شما گزینه عالی خواهد بود.
اخیرا دریک پژوهش، احساس سیری و میزان اشتهای دو گروه افراد بعد از صرف غذا با و بدون آووکادو بررسی شد. افزودن نصف آووکادو به وعده های غذایی منجر به افزایش قابل توجهی در میزان سیری شد و کاهش میل به غذا خوردن نیز تا پنج ساعت گزارش شد. و به همین دلیل است که اغلب سس آووکادو برای سالاد بسیار مناسب به نظر میرسد.
- کمر باریک تر
طبق یک نظرسنجی اخیر ، آمریکایی ها هنوز دچار چربی هراسی هستند و این احتمالاً به دلیل این تصور که چربی خوردن باعث چاقی شما می شود ایجاد شده است. اما واقعیت این است که خوردن انواع چربی خوب در واقع یک استراتژی برای کاهش وزن میباشد. علاوه بر بالا بردن سیری، چربی های گیاهی مانند آووکادو آنتی اکسیدان دارند و با التهاب مقابله می کنند ، که هر دو این موارد با مدیریت وزن ارتباط دارند. شاید به همین دلیل باشد که تحقیقات اخیر نشان داده است که کسانی که منظم آووکادو مصرف میکنند، وزن کمتر و کمر باریکتری نیز دارند ، حتی بدون مصرف کالری کمتر.
- سلامت قلب
نشان داده شده است که چربی های خوب در آووکادو کلسترول بد یا LDL “” را کاهش داده و سطح کلسترول خوب یا HDL “” را افزایش می دهند که دو برابر به کاهش خطر بیماری های قلبی(قاتل شماره یک زنان و مردان) کمک می کند. همچنین طی یک مطالعه که اخیرا توسط دانشگاه UCLA منتشر شده، برخی از اثرات قابل توجه مصرف آووکادو در محافظت از قلب کشف شده است: در مقایسه با خوردن همبرگر بدون آووکادو، افزودن نصف آووکادو باعث کاهش تولید ترکیباتی میشود که منجر به التهاب میگردند، جریان خون را بهبود می بخشد و تری گلیسیرید (چربی خون) را افزایش نمی دهد. آووکادو همچنین منبع پتاسیم است ، ماده مغذی که به عنوان ادرار آور طبیعی برای دفع سدیم و مایعات اضافی از بدن باعث کاهش فشار خون در قلب و عروق میشود. (آووکادو ضد نفخ طبیعی)
- سرشار از مواد مغذی
مصرف آووکادو در زمان صرف غذا به بدن شما کمک کند آنتی اکسیدان های بیشتری را از سایر غذاهای سالم جذب کند. بر اساس یک مطالعه در ایالت اوهایو ، هنگامی که گروهی از مردان و زنان سالاد خود را با 2.5 قاشق غذاخوری آووکادو خوردند، بدنشان بیش از 8 برابر آلفا کاروتن و 13 برابر بتاکاروتن (مواد مغذی گیاهی برای مبارزه با سرطان و بیماری های قلبی)جذب کرد. مطالعه اخیر دیگری نشان داده است که مصرف آووکادو به همراه سس گوجه فرنگی و هویج باعث جذب ویتامین A موجود در سبزیجات ، که ماده مغذی اصلی مورد نیاز برای سلامت پوست ، بینایی و ایمنی بدن میباشد، می گردد.
- هماهنگی با انواع طعم و مزه
اگرچه گواکامول (Guacamole) طعم شگفت انگیزی دارد، ولی یکی از چیزهای محبوب در مورد آووکادو این است که روش های زیادی برای مصرف کردن و لذت بردن از آن وجود دارد ، از جمله در غذاهای شیرین. (نه فقط وعده های غذایی ترش و شور که بیشتر از آووکادو در آن استفاده شده است). میتوان آووکادو را به اسموتی های میوه ای یا تاکوهای میوه ای اضافه کرد همچنین آن را میتوان با پودینگ شکلات مخلوط کرد یا در تهیه نان جایگزین، کره کرد. فقط به جای یک قاشق کره از نصف قاشق آووکادو استفاده میشود. این کار کالری مصرفی شما را کاهش می دهد ، کیفیت مواد مغذی شما را ارتقاء می دهد و هنوز هم یک بافت خامه ای ایجاد می کند که احساس سیری و لذت را در شما ایجاد می کند.
* گوآکامول یک پیش غذا یا سس بر پایه آووکادو میباشد، که اولین بار در مکزیک تولید شد.( حاوی آووکادو، نمک، لیمو، پیاز، گشنیز، گوجه، سیر و فلفل). این غذا علاوه بر استفاده در غذاهای مدرن مکزیکی ، به عنوان سس، چاشنی و سالاد به بخشی از غذاهای بین المللی و آمریکایی تبدیل شده است.
