میل به چربی سوزی یکی از مورد توجه ترین اهداف سلامتی و تناسب اندام می باشد. روش های زیادی برای دستیابی به این هدف از طریق رژیم غذایی و ورزش وجود دارد. غذای مناسب بخورید و فعال بمانید، کالری و چربی بسوزانید در حالی که عضله خالص ایجاد می کنید. این استراتژی تقریباً در دو سوم از زمان روز که بیدار هستید عالی می باشد ، اما در مورد یک سوم دیگر و زمانی که خواب هستید چطور؟
بدن انسان دائماً در حال کالری سوزی می باشد حتی در زمان خوابیدن. طبق گفته دکتر مایکل بروس پزشک معروف خواب ، یک فرد 77 کیلوگرمی می تواند در طی 7 ساعت استراحت شبانه حدود 440 کالری بسوزاند. این می تواند به مرور زمان منجر به از دست دادن چربی شود ، اما علم نشان می دهد خوابیدن در محیط سردتر نه تنها باعث میشود شما خواب راحت تر و آرام تری داشته باشید بلکه منجر به افزایش متابولیسم و تغییر ذخایر چربی بدن ما خواهد شد.
ارتباط خواب با چربی سوزی
بر اساس مطالعه ای که در سال 2014 در مجله دیابت منتشر شد ، دماهای مختلفی برای محیط خواب مردان بالغ طی یک دوره چهار ماهه آزمایش شد. هر کدام این مردان ماه اول در دمای 24 درجه سانتیگراد، ماه دوم 18 درجه سانتیگراد، ماه سوم دوباره 24 درجه سانتیگراد وماه چهارم هم 27 درجه سانتیگراد خوابیدند. شرکت کنندگان پس از یک ماه خوابیدن در دمای 18 درجه سانتیگراد، 42٪ افزایش حجم چربی قهوه ای و 10٪ افزایش در فعالیت متابولیک و سوزاندن چربی را نشان دادند. این تغییرات پس از یک ماه خواب در دمای 24 درجه سانتیگراد به مقادیر اولیه بازگشت و دردمای 27 درجه سانتیگراد این فرآیند معکوس شد.
چربی قهوه ای در فرآیندی به نام “ترموژنزیس” کالری می سوزاند که باعث ایجاد گرما می شود و به حفظ دمای بدن کمک می کند. از طرف دیگر ، چربی سفید انرژی را ذخیره می کند و این یک ویژگی چاقی میباشد که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و سایر بیماری ها را افزایش می دهد.
تحقیقات تکمیلی از دانشکده پزشکی دانشگاه کنتاکی نشان داد که سلولهای چربی سفید در پاسخ به سرماخوردگی می توانند ویژگیهای سلولهای چربی قهوه ای را از خود نشان دهند. این فرآیند می تواند هم در زمانی که شما در دمای خنک ورزش می کنید اتفاق بیفتد و یا وقتی در یک اتاق هوای سرد در حال ریکاوری هستید یا زیر باد کولر خوابیده اید. نویسندگان این تحقیق اظهار داشتند که این تغییر از چربی سفید به قهوه ای نوعی مکانیسم دفاعی بدن در برابر چاقی میباشد، زیرا منجر به سوزاندن کالری اضافی در بدن می شود و از تبدیل آن به بافت چربی پیشگیری می کند.
طی یک تحقیق دیگر که اخیرا در مجله Endocrine Society’s Clinical Endocrinology & Metabolism انجام شده است است، قرار گرفتن در معرض سرما در کوتاه مدت ممکن است کمک کند چربی قهوه ای فعال شود وافراد 15٪ کالری بیشتر بسوزانند. علاوه بر مصرف بیشتر کالری ، شرکت کنندگان در مطالعه که در معرض دمای کمتر قرار داشتند نیز وضعیت خون سالم تری را نشان داده اند.
خواب روی انتخاب غذا تاثیر می گذارد
بر اساس مطالعات بنیاد ملی خواب دمای مطلوب خواب ممکن است در هر فرد متفاوت باشد ، اما دامنه دمایی مناسب 27 تا 30 درجه سانتیگراد می باشد و بیشتر تحقیقات نیز دمای حدود 30 درجه سانتیگراد را تایید می کنند. ما اکنون می دانیم که خوابیدن در یک اتاق سردتر باعث افزایش چربی قهوه ای و سوزاندن کالری بیشتر در طی 7-8 ساعت خواب می شود. اما خواب خوب شبانه نه تنها چیزی بیش از یک سری واکنش های شیمیایی در بدن است، بلکه با هوشیار بودن و انتخاب های درست در زمان های بیداری هم مرتبط می باشد.
یک مطالعه انجام شده در سال 2018 توسط کلینیک خواب Cleveland نشان داد که خواب کافی به شما کمک می کند تا دو برابر از هوس خوردن غذاهای ناسالم و فست فود هم ایمن بمانید. افرادی که به دلیل کمبود خواب احساس بی حالی می کنند تمایل به خوردن غذا برای تأمین انرژی دارند و سپس غذاهای پرکالری را که سرشار از شکر و چربی است انتخاب می کنند. این غذاها ممکن است انرژی اولیه بدن را تأمین کنند اما این روند دوام ندارد و کالری اضافی منجر به افزایش وزن می شود.
نتیجه گیری
خواب کافی می تواند مانع از بیماری و افزایش وزن شود و همه چیز را از کار و روابط شما گرفته تا آنچه می خورید بهبود بخشد. سعی کنید در یک اتاق خنک تر بخوابید و ببینید که چگونه این عادت بر ساعت بیداری شما تأثیر می گذارد.