Skip links

چقدر طول میکشد تا غذا هضم شود؟

چقدر طول میکشد تا غذا هضم شود؟

پاسخ ممکن است شما را متعجب کند.

هشدار: غذاهای فرآوری شده قطعا سرعت هضم را بالا نمیبرد.

بیایید واقع بین باشیم، بیشتر ما قدردان کاری که سیستم گوارش ما انجام میدهد، نیستیم. در بیشتر موارد ، هرگاه غذا به دهان ما وارد شود ، از ذهن ما خارج می شود تا وقتی که سرانجام زمان دفع آن فرا می رسد.

اما بعد از بلعیدن غذا چه اتفاقی می افتد؟ سیستم گوارش به عنوان یک سیستم از بسیاری قسمتهای متحرک، پیچیده و حیاتی تشکیل شده است. در ادامه آنچه شما باید در مورد آنچه در طول عملیات گوارش اتفاق می افتد و مدت زمانی که برای این کار نیاز است دانید، ارائه میگردد.

در هنگام هضم غذا چه اتفاقی می افتد؟

بدیهی است که اولین قدم برای هضم غذا قرار دادن آن در دهان و جویدن آن میباشد – اما دندان های شما در اینجا همه کارها را انجام نمی دهند. براساس مطالعات  موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی (NIDDK)، در طی این فرآیند ، غدد بزاقی هم با مرطوب کردن غذای شما ، در زمان بلعیدن عبور هر نوع ماده غذایی را از “مری” آسانتر میکند.

غذا بعد از اینکه به بخش پایین “مری” رسید ، به “عضله تحتانی مری” می رسد ، ماهیچه ای که سرعت ورود غذا به شکم را کم میکند. سپس عضلات معده غذای شما را با آنزیم های گوارشی و اسید معده مخلوط می کنند که به تجزیه بیشتر غذا کمک می کند.

حالا، غذا از روده کوچک و بزرگ شما عبور می کند. در روده کوچک، مواد مغذی هضم شده و آب به جریان خون وارد می شوند و در روده بزرگ ، مواد زائد مایع به مدفوع تبدیل می شود و به سمت راست روده منتقل می شود. راست روده یا رکتوم، که در انتهای بخش پایین روده بزرگ قرار دارد ، مدفوع را تا زمان خروج از بدن،ذخیره می کند.

فرآیند هضم غذا معمولاً چه قدر طول می کشد؟

به گفته رابیا دلاتور ، پزشک و متخصص گوارش در دانشکده پزشکی NYU :مدت زمان هضم غذا برای شما – از زمان قرار دادن آن در دهان تا زمان دفع آن – به عوامل زیادی بستگی دارد و در افراد مختلف متفاوت میباشد. در مجموع ، دو تا پنج روز طول می کشد تا افراد غذا را هضم کنند.

فاکتورهای متعددی این اختلاف زمانی بین افراد را تحت تأثیر قرار میدهد و به عنوان مثال نوع غذایی که می خورید نقش مهمی دارد. دکتر دلاتور می گوید ، غذاهای پر فیبر می توانند هضم غذا را تسریع کنند. وی اضافه می کند که هضم غذاهای ساده تر (غذاهای غیر فرآوری شده) آسان تر است زیرا تجزیه مواد شیمیایی پیچیده در غذاهای فرآوری شده برای بدن دشوارتر میباشد. به گفته خانم “کریستین لی” پزشک متخصص بیماریهای معده و روده در کلینیک “کلیولند” : قندهای پیچیده، غذاهای پرچرب و پر پروتئین زمان بیشتری برای هضم نیاز دارد.” دکتر “دلاتور” اضافه میکند سیستم گوارش شما با افزایش سن، کند میشود.

“فاکتورهای سلامت”ی که روی مدت زمان هضم غذا تاثیرگذار میباشند

“فاکتور های سلامتی” متعددی می تواند روی سیستم گوارش تأثیر بگذارد که لزوماً هضم غذا را کند یا تسریع نمی کنند. اما این دو شاخص تنها نشانه های مشکلات گوارشی نیست. به گفته MedlinePlus از کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده USNLM. بین این افراد بیماریهایی همچون سرطان ، سوزش معده ، عدم تحمل لاکتوز و سندرم روده تحریک پذیر رایج میباشد.

اگر مشکوک هستید که سیستم گوارشی شما به درستی کار نمی کند – به عنوان مثال ، اگر به طور مرتب اسهال یا یبوست دارید – بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا دلیل این مشکلات را بدانید. به گزارش MedlinePlus ، برای ارزیابی این ناحیه از بدن می توان آزمایشاتی انجام داد ، از جمله کولونوسکوپی. اگر نگران هستید که مشکلی پیش آمده باشد ، پزشک عمومی شما می تواند شما را به یک متخصص گوارش ارجاع دهد تا با انجام یک آزمایش جامع و کلی دلیل مشکلتتان را بدانید. خبر خوب این است که بسیاری از مشکلات و بیماری های گوارشی را می توان با تغییر سبک زندگی مدیریت کرد.

به بحث بپیوندید

Return to top of page