در فصل زمستان که انواع بیماریهای ویروسی نظیر آنفولانزا و جدیدا ویروس کرونا رشد و شیوع بیشتری دارند، تقویت سیستم ایمنی بدن از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که بیماری های ویروسی توسط سیستم ایمنی بدن افراد دفع شده و داروی بخصوصی برای رهایی از آنها وجود ندارد. در این مطلب انواع مواد غذایی که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی دارند معرفی می شود.
1- آناناس
مصرف روزانه آناناس شما را از رفتن به دکتر مصون میکند؟ بر اساس یک پژوهش جدید که توسط دانشگاه تغذیه زنان فیلیپین منتشر شده است، محققان دریافتند که خوردن نصف فنجان آناناس هر روز به مدت دو ماه به تقویت سیستم ایمنی شرکت کنندگان کمک کرده است. احتمالاً این به این دلیل است که آناناس مملو از مواد مغذی است که تولید گرانولوسیت ها را در بدن تقویت می کند، سلولهایی که گلبولهای سفید را تشکیل می دهند. از آنجا که گلبول های سفید خون خط مقدم دفاعی بدن شما در برابر باکتری ها و انواع مختلف آنفولانزا هستند ، خوردن میزان کافی از این میوه در هنگام ورود به فصل آنفولانزا برای جلوگیری از عفونت، کلیدی است.

2- ماهی سالمون
لیزا موسکوویتز، متخصص تغذیه و بنیانگذار گروه تغذیه نیویورک می گوید: “ماهی آزاد مانند قرص ادویل طبیعی میباشد.” وی افزود: “این ماده غذایی حجم بسیار زیادی امگا 3، پروتئین ، ویتامین E و کلسیم که تقویت کننده سیستم ایمنی بدن میباشند ، را در اختیار بدن قرار می دهد.” وی توصیه می کند در طول فصل آنفلوانزا به جای مصرف زیاد مرغ، هفته ای دو یا سه بار ماهی سالمون وحشی پخته شده میل کنید.

3- ماست
ماست سرشار از انواع موادی میباشد که برای سلامت روده ی شما بسیار مفید است و دوست خوب شما برای مقابله با عفونت روده ای میباشد. بر اساس یک مقاله تحلیلی جامع از مجله کره ای پزشکی خانوادگی، مواد پروبیوتیک مبارزه کننده با بیماری در ماست به جلوگیری از بدترین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کنند. خانم موسکوویتز توصیه می کند در این فصل مقداری ماست یونانی را به عنوان میان وعده غذایی بخورید تا به سلامت شما کمک گردد.

4- فلفل قرمز
وقتی اولین علائم آنفولانزا را مشاهده کردید، مصرف فلفل قرمز تند را فراموش نکنید. فلفل تند سرشار از کپسایسین (ترکیبی که از بروز علائم سرماخوردگی به شدت جلوگیری میکند) ، میباشد. ضمنا این خوراکی سینوس ها را از التهاب نجات میدهد.

5- صدف خوراکی
این خوراکی ،در طول فصل آنفولانزا ، باید بخشی از مواد مورد نیاز شما برای مبارزه با آنفلوآنزا باشد. صدف دارای مقدار زیادی روی است که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کرده و باعث سرعت یافتن فرآیند بهبود از بیماری میگردد.

6- اسفناج
صدف دوست ندارید؟ سبزیجات دارای برگ تیره مانند اسفناج سرشار از روی میباشد. به علاوه ، اسفناج دارای مقدار زیادی ویتامین A میباشد که ثابت شده است باعث افزایش ایمنی بدن می شود. در واقع بر اساس مطالعه ای که در مجله Nature منتشر شده است مصرف ویتامین A در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن کودک را برای تمام عمرش تقویت می کند. لطفا اسفناج مصرف کنید.

7- هویج
هویج به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از بتاکاروتن شناخته شده میباشد (که باعث نارنجی رنگ شدن هویج شده است)) ، ولی هویج همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین A میباشد که برای مبارزه با عفونت بسیار مفید و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. لیزا موسکوویتز میگوید: “ویتامین A همچنین باعث حفظ بافت در دهان ، معده و سیستم تنفسی می شود و کمک میکند روده هایی قوی و سالم داشته باشید.” یک فنجان هویج دو برابر مقدار توصیه شده روزانه ویتامین A دارد ، بنابراین آن را حداقل هفته ای چند بار مصرف کنید.

8- تخم مرغ
تخم مرغ که به عنوان منبعی مناسب از پروتئین برای قلب در نظر گرفته میشود یک صبحانه عالی برای شروع روز و تقویت سیستم ایمنی بدن شما میباشد. این خوراکی همچنین برای تقویت بدن در برابر آنفولانزا بسیار موثر میباشد. خانم مسکوویتز توصیه می کند سه تا چهار بار در هفته تخم مرغ مصرف کنید.

9- کره بادام زمینی
این میان وعده محبوب کودکان در واقع به سیستم ایمنی بدن شما کمک شایانی میکند. کره بادام زمینی مملو از ویتامین E و آنتی اکسیدان های ضد آنفولانزا میباشد که این امر آن را به یکی از پیشنهادهای لیزا مسکوویتز برای تقویت سیستم ایمنی بدن در زمستان تبدیل کرده است. او توصیه می کند که دوز مصرفی روزانه خود را با پخش کردن روی نان تست همراه با یک موز به عنوان صبحانه یا حتی یک قاشق کره بادام زمینی خالی به عنوان یک میان وعده تقویت کننده، مصرف کنید.

10- گل کلم
این گیاه خوشمزه مملو از ترکیبی به نام گلوتاتیون است که بر اساس برخی مطالعات، با تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدنتان، شما را در برابر آنفولانزا محافظت میکند. گلوتاتیون مانند نیروی پلیس بدن شما عمل می کند ، هر چیزی را که متعلق به بدنتان نیست (مانند ویروس آنفلوانزا) شکار می کند و آن را دور می اندازد.

11- چای با لیمو
چای گرم در مواقعی که مریض می شوید ، تنها چیزی است که براحتی می توانید میل کنید. اما تحقیقات نشان می دهد که مصرف چای – به خصوص با چند برش لیمو – می تواند از بروز آنفولانزا جلوگیری کند.بر اساس مطالعه ای که در مجله تحقیقات تغذیه منتشر شده است، لیمو و چای با حاوی بودن ترکیبی به نام کوئرستین عملکرد ایمنی بدن را افزایش می دهد.

12- سوپ مرغ
هیچ لیست مواد غذایی مناسب برای مقابله با آنفولانزا بدون سوپ مرغ کامل نیست. و در واقع این یک مطلب کاملا علمی میباشد. محققان آلمانی دریافتند که سوپ مرغ دارای ترکیبی به نام کارسونین است ، که به مبارزه با عفونت ، بهبود سیستم تنفسی و تقویت ایمنی کلی بدن شما کمک می کند. به علاوه ، سوپ مرغ یکی از 30 غذایی میباشد که رطوبت مورد نیاز بدن را فراهم میکند و عامل مهمی در بهبود زودتر بیماری میباشد.
